1280x960 muskelvark topp dark

Muskelvärk

Muskelvärk orsakas av till exempel överansträngning eller skada. En muskelbristning kan exempelvis uppstå om du struntat i att värma upp ordentligt innan ett träningspass och en så kallad lårkaka som är benämningen på en blödning och svullnad uppkommer efter kraftigt slag.

Råd vid muskelvärk

Om du efter en skada har svårt att röra på eller belasta en skadad kroppsdel bör du kontakta sjukvården. Detta för att det kan röra sig om en ligament- eller ledskada. Men muskelsmärta kan också vara spända muskler i nacke och axlar. Det kan till exempel bero på att man går runt med en ständig oro eller stress och spänner sina muskler omedvetet, till exempel drar upp axlarna.

Den typen av smärta kan också bero på att man har en olämplig arbetsställning och då kan det vara bra att försöka variera arbetsställningen eller ta små korta pauser i arbetet för att lindra smärtan.

Vi på LloydsApotek kan hjälpa dig med tips och råd om hur du skall behandla din värk och på vad du kan göra för att förebygga den.

Vi utvärderar din värk

Vi erbjuder dig en personlig värkutvärdering, en unik tjänst för att ge dig professionell rådgivning kring din värk. Vi bokar in ett samtal där en av våra farmaceuter hjälper dig att kartlägga din värk. Farmaceuten ställer frågor och ger dig sedan en rekommendation anpassat efter just dina behov.