Husapoteket

Semester i Sverige i år? Vi listar vad du behöver!

Även i sommar är det många av oss som stannar i Sverige under semestern. Vilken sorts semester du än väljer så finns det ett antal saker som kan vara bra att packa ner. Här får du våra listor.

Semester i Sverige i år? Vi listar vad du behöver!

Oavsett vilken semesterform du väljer i år så är det bra att läsa hos Folkhälsomyndigheten om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för just dig och din typ av resa. Här kan läsa mer om det.

Camping
Att campa kan innebära att du bor i husvagn, tält, husbil eller till och med stugby. Camping är ett av Sveriges populäraste sätt att semestra på och sommaren 2021 lär inte ändra på det. Även om det kan vara skönt att minimera packningen så finns det ändå ett antal nödvändiga saker du bör ta med dig:

Hemester
Företeelsen hemester fick ett riktigt genomslag förra året och innebär att du tillbringar din lediga tid antingen hemma, eller i närheten av hemmet. Fördelen är att du slipper tänka på vad du behöver packa ner och du kan istället lägga tid på att se över vad du har hemma i husapoteket. Här får du några tips på saker som behövs för en riktig hemesterupplevelse:

Sol- och strandsemester
De flesta av produkterna du behöver packa ner för en hemester eller campingtur, är sådan som du kan behöva även på en sol- och strandsemester. Men, för denna typ av ledighet blir solskyddsprodukter ännu viktigare och de kan ibland vara skillnaden mellan en vilsam, angenäm tid i solen och en svidande och plågsam tid i skuggan. Tänk på att solskydd har ett bäst-före-datum och läs gärna vår information om hur du ska smörja in dig.Friluftssemester
Friluftssemester, eller hajk, skiljer sig från campingen genom att du ofta tar dig till fots från en plats till nästa och att du sover under bar himmel. Listan över saker du bör packa ner kan se lång ut och kan därför anpassas efter behov:I necessären
Oavsett vilken sorts semester det blir i år så behöver necessären alltid ses över. Särskilt för småbarnsföräldrar kan det vara lätt att glömma sina egna behov när man packar åt familjen. Här ser du en lista över saker som kan utgöra grunden för vad necessären kan innehålla:Läs mer om sår, bett & stick: