För närvarande kan det ta längre tid att nå vår kundservice och det kan förekomma förseningar i leveranser för upphämtning i apotek.  Du kan max hämta ut receptbelagda läkemedel för 90 dagars förbrukning.
Råd och tips

Midsommar 2019

Midsommarhelgen ser ut att bjuda på hyfsat väder i stora delar av Sverige. Vi tipsar om bra produkter att ha till hands för att midsommarfirandet ska bli så trevligt som möjligt – vad du än hittar på under långhelgen.  

Midsommar 2019

Midsommar är vid sidan av julen den kanske viktigaste högtiden i Sverige. För många människor markerar den också starten på sommarsemestern.

Hur minskar jag risken att bli biten av mygg eller fästingar när jag firar midsommar?

Enligt en studie publicerad i London School of Hygiene and Tropical Medicine så är det våra gener som avgör hur bitna vi blir av mygg, det är alltså ärftligt. Forskarna kom också fram till att när mjölksyra bildas, som till exempel vid ökad fysisk aktivitet, så lockas mygg att bita. För att slippa bli myggbiten under dansen runt midsommarstången eller när du hoppar säck så kan du prova till exempel någon av våra myggsprayer. Tänk på att läsa bipacksedeln noggrant för att använda medlen på korrekt sätt. 

Midsommarfirande är också högtiden för fästingbett. Om du inte kan eller vill, använda gummistövlar eller heltäckande kläder så finns det fästingspray. Även här gäller det att du läser bipacksedeln före användning. 

Om du trots allt blir biten av mygg eller fästing så kan du lindra besvären som kan uppstå. 

  • Med alsolgel dämpar du obehaget, Xylocainsalva fungerar om det är värre bett.
  • Kyl med kallt vatten eller stryk på alsolsprit eller kylbalsam. 
  • Svag hydrokortisonsalva kan också lindra.
  • Förebygg och behandla klåda och svullnad genom att ta vanlig allergimedicin innehållande antihistaminer, dessa gör att kroppen inte reagerar lika starkt på betten.

Sex och midsommar

Midsommar har historiskt sett varit den storhelg då flest barn i Sverige blir till, något som märks på förlossningsavdelningarna i mars, nio månader senare. Men, det är inte enbart på grund av ökat firande, ledighet och värme som födslarna ökar, vi blir mer fruktsamma under ljusa sommarnätter eftersom hormonproduktionen påverkas av dagsljuset. 

Vare sig du planerar graviditet eller bara vill njuta lite extra under sommaren så har vi produkter som passar varje sexuellt tillfälle i sommar. 

Kan jag köpa min medicin under midsommar?

Midsommardagen, som alltid infaller på en lördag, är en röd dag. Vill du besöka ett av våra apotek, kontrollera om det har avvikande öppettider någon av dagarna. 
LloydsApotek.se är det alltid öppet – oavsett dag.