Råd och tips

LloydsApotek firar 10 år!

LloydsApotek firar 10 år och det firar vi genom att lyfta fram vår största tillgång - våra medarbetare. Här kan du läsa om några av de som varit med från starten.

LloydsApotek firar 10 år!

Galina Wotinseva, Solin Chami och Annika Haraldsson heter tre medarbetare som varit med från starten år 2010. De bor och arbetar i olika delar av Sverige, men en sak har de gemensamt: De har alla varit inom LloydsApotek i 10 år och kan därför titulera sig själva "10-åringar".

”Det bästa med LloydsApotek är att man känner sig delaktig, känner arbetsglädje och får inspiration som kommer både från ledningen och arbetskollegor ”

Galina Wotinseva var med från start och jobbade som apotekschef när vi öppnade vårt första apotek Lloyds Apotek Gallerian i Eskilstuna. Efter sex år gick hon vidare som apotekschef i Strängnäs och där arbetar hon fortfarande.

Om du backar 10 år tillbaka, vad minns du från det första året? 

I och med att vi inte hade tagit över några befintliga apotek utan öppnade helt nya så jobbade vi hårt för att få vår egen kundkrets, vinna förtroende och hitta vår nisch trots den hårda konkurrensen. Jag minns att vi tågade genom stan med plakat om att vårt nya apotek hade öppnats och delade ut goodiebags på Fristadstorget i Eskilstuna.

Hur har du utvecklats under åren?

Jag är en nyfiken person som älskar att lära mig nya saker. Jag drivs även av att dela med mig av min kunskap och erfarenhet till kunder och medarbetare. Senaste året har jag även haft rollen som Läkemedelsansvarig farmaceut. Det är mycket utvecklande.

Vad är det som får dig att trivas på LloydsApotek?

Jag har arbetat inom apoteksbranschen sedan år 2000. De sista 10 åren på Lloyds Apotek har varit de absolut roligaste och mest givande genom hela mitt arbetsliv. Varje dag på jobbet blir unik och styrs helt av kundflödet. Det bästa med LloydsApotek är att man känner sig delaktig, känner arbetsglädje och får inspiration som kommer både från ledningen och arbetskollegor. Vi som jobbar här har olika ursprung och kommer från olika miljöer, samtidigt känner man en stor gemenskap och driftkraft som förenar oss. Jag känner mig stolt över de insatserna vi har gjort och fortsätter att göra, både lokalt ute på apoteken och som företag. 

”Jag utmanar mig själv, mina tankar och idéer. Testar nytt, lyckas och misslyckas. Det är så jag fortsätter att utvecklas”

Solin Chami är regionchef i södra Sverige och har jobbat på LloydsApotek sedan vi startade. Innovation, utveckling och att arbeta med människor ligger Solin extra varmt om hjärtat. Här berättar hon om sin resa och varför hon trivs så bra i rollen som regionchef.

Du har jobbat på LloydsApotek sedan vi startade - vad är skillnaden idag jämfört med för tio år sedan?

Under första åren efter avregleringen öppnade vi helt nya apotek och befann oss i en kraftig expansionsfas. Nu fokuserar vi istället på våra befintliga apotek där vi förbättrar processer och rutiner. Men nytänkande, innovation och att ligga i framkant har funnits med hela vägen från start till nu.

Hur har du själv utvecklats?

Under åren har jag provat på att jobba som apotekschef, varit chef för ambulerandepoolen och jobbat lite som intern headhunter. Nu jobbar jag bara som regionchef och är framförallt apotekschefernas stöd och bollplank inom många spännande områden. Jag har utvecklats i mitt ledarskap där jag ger mycket mer utrymme för gruppen och teamet. Jag utmanar mig själv, mina tankar och idéer. Testar nytt, lyckas och misslyckas. Det är så jag fortsätter att utvecklas.

Vad får dig att trivas?

Apoteksbranschen är under ständig utveckling. Inte minst med all innovation på våra apotek i form av spännande tilläggstjänster. Att jobba på apotek ger möjligheter till fantastiska kundmöten där målet är en friskare kund! 

Inom LloydsApotek är vi en platt organisation där vi jobbar tätt och åt samma riktning. Här arbetar, kämpar och utvecklas vi tillsammans. Jag tycker om försäljning och att arbeta med människor. Här får jag göra både och inom ett område jag är mycket intresserade av. Det är alltid roligt att gå till jobbet och ingen dag är den andra lik.

“Helt plötsligt har jag varit här i 10 år och jag känner fortfarande en enorm glädje och entusiasm för mitt arbete“

Vid omregleringen av apoteksmarknaden 2010 fick Annika Haraldsson upp ögonen för Doc Morris som LloydsApotek hette då. Annika är farmacuet sedan många år tillbaka och har tidigare öppnat apotek från grunden i Norrköping. Nyfikenheten på den då helt nya apotekskejdan fick henne att söka jobbet som apotekschef i Katrineholm. Tio år senare är hon fortfarande kvar och det går inte att ta miste på att hon stortrivs i sin roll.

Att arbeta på apotek är en stor del av mitt liv och oerhört viktigt för mig. Relationer och samspel med andra människor ger mig energi. Som apotekschef har jag möjlighet att hela tiden påverka och göra något bra för kunder, medarbetare och mig själv.
Att ge varje kund ett personligt apoteksbesök är något både jag och mina medarbetare alltid försöker eftersträva. Helt plötsligt har jag varit här i 10 år och jag känner fortfarande en enorm glädje och entusiasm för mitt arbete

Hur har din resa sett ut på LloydsApotek?
Jag var ju trygg i min farmaceutiska roll redan innan jag började men jag känner att jag utvecklats på andra plan, framförallt inom mitt ledarskap. Under åren har jag haft uppdrag som bemanningskoordinator för olika regioner och administrerat scheman och tidsrapporteringssystem.
Tillsammans med andra apotekschefer och regionschefer har jag hittat lösningar som både optimerar och gör det enklare för alla i vardagen. Jag är även mentor, håller utbildningar och är med vid rekryteringar och studentmässor. Det passar mig utmärkt att vara med lite överallt.

LloydsApotek som apotekskedja – vad är viktigast för dig?
För mig betyder den omtänksamma mentaliteten allt. Vi är som en familj, både apotek och servicekontor. Här blir man sedd och respekterad för den man är.
Alla är drivna att gör varje dag till den bästa. Här är det snabba beslutsvägar och man känner sig verkligen som en betydelsefull pusselbit för hela LloydsApoteks framgång.

Läs mer om vilka möjligheter det finns på LloydsApotek: