Råd och tips

5 steg mot en mjukare vinterhud

Har du torr vinterhud? Känns hyn minst en storlek för liten, läpparna är inte längre mjuka och händerna är torra och spruckna? Du är inte ensam. Alla får faktiskt torrare hud på vintern och många besväras av det.

5 steg mot en mjukare vinterhud

Det är många faktorer som spelar in när du känner att huden stramar: inomhusklimatet vid det här årstiden är varmare, vilket gör luften torrare, kanske kombinerat med långa, varma duschar och hudprodukter som inte är avsedda för årstiden.

Använder du fel produkter är det lätt att dina hudbesvär förvärras. Här listar vi fem steg du kan ta för att vårda din torra hud.

1: Torr hud behöver ordentlig rengöring

Det är viktigt att veta vilken hudtyp du har, men det är också viktigt att ta hand om huden på rätt sätt.  Utan ordentligt rengöring  av huden kan krämen inte tränga ner ordentligt och hjälpa huden. 
Rengör två gånger på morgonen och två gånger på kvällen. Du kan antingen använda samma produkter eller två olika. Logiken är ganska enkel: den första omgången avlägsnar smink och smuts. Andra omgången rengör på djupet. 

2: Skrubba för cirkulation

En mild skrubb kan du använda en till två gånger i veckan. Skrubb behövs för att avlägsna döda hudceller och hjälper huden att förnya sig själv eftersom du ökar blodcirkulationen. Den ökade genomströmningen av blod i huden underlättar också när huden ska ta upp näring från dina produkter och göra sig av med slaggprodukter.

 

3: Skydda med serum

Efter den dubbla rengöringen på morgonen så smörjer du in huden med serum. Denna tränger djupare in i huden än vanlig kräm och skyddar den.

4: Dagkräm skyddar och förebygger

Din dagkräm ska skydda din hy mot yttre påfrestningar. Glöm inte att dagkrämen bör innehålla solskydd som skyddar både mot solen och förebygger rynkor. Det är klokt att använda olika dagkrämer beroende på årstid.

5: Använd fetare nattkräm på vintern

På kvällen, efter den dubbla rengöringen, kan du använda en nattkräm. Den bör vara anpassad för din hudtyp och på vintern bör den vara fetare än under resten av året.

Fler bra tips vid torr hud

Använd en mask som nattkräm en till två gånger i veckan. I synnerhet under vintern kan det hjälpa huden stå emot det torra, kalla klimatets påfrestningar. Massera in krämen i hyn efter rengöringen, låt det gå cirka tio minuter. Torka sedan av överflödig kräm innan du går och lägger dig.


Läs mer: